Hidrodoe

Op zoek naar een educatieve uitstap met speelmogelijkheden? Zoek niet verder, Hidrodoe in Antwerpen is precies wat je zoekt. Geniet erbovenop van een korting van de Gezinsbond.

Al spelend leren over water

Hidrodoe is een museum over de wetenschap van water. Je kan er verschillende mysteries rond water ontdekken aan de hand van de verschillende workshops die Hidrodoe aanbiedt. Enkele voorbeelden van deze workshops zijn: je eigen waterstofraket bouwen, een gigantische draaikolk creëren, watervoetbal spelen,… Hidrodoe is geschikt voor alle leeftijden.

Er is ook een geanimeerde 4D film die je meeneemt door het interessante proces van drinkwaterproductie. Door de 4D effecten zal het lijken dat je zelf een waterdruppel bent!

Na al het indoor-bijleren is het natuurlijk tijd om naar buiten te gaan! Dit kan in de watertuin, ook hier kunnen verschillende workshops en proefjes worden uitgevoerd. De buitenproefjes worden logischerwijze voornamelijk in de lente/zomer georganiseerd.

Speel de Schitterend water-quiz, voor een portie waterwetenschap thuis.

INFO Corona-maatregelen

Korting bij Hidrodoe via de Gezinsbond 

Indien je lid bent van de Gezinsbond dan heb je een korting van 1 euro op een volwassenticket. 

  • De korting wordt aan de kassa toegekend.
  • De korting is zowel geldig op online tickets als op tickets aan de kassa.
  • De korting is niet cumuleerbaar met andere acties.
  • Tickets kunnen (gedeeltelijk) betaald worden met afnames per schijf van 5 euro.
Hidrodoe Antwerpen: Korting

KACHTEM FIETST - aangepaste formule

Dit jaar kunnen we nog niet de fietstochten organiseren zoals we voor 2020 gewoon waren, meer bepaald de fietstochten iedere dinsdag avond in juli en augustus. De organiserende verenigingen zullen echter wel terug tochten uitstippelen, en die kan je dan binnenkort terugvinden op deze webpagina.

Intussen kan je nog gebruik maken van de ritten van de voorbije jaren:

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.